DERYA AKYOL/ÜNYE BİLSEM- OKUL HABERİ KAPANIŞ WEBİNARI

DERYA AKYOL/ÜNYE BİLSEM- OKUL HABERİ KAPANIŞ WEBİNARI

 https://unyebilsem.meb.k12.tr/icerikler/projemizin-kapanis-webinarina-bekliyoruz_11535594.html

Projemizin Kapanış Webinarına Bekliyoruz

"Matematikçi Dedektifler"  e-Twinning Projesinde Ünye Bilim ve Sanat Merkezinden BYF-1 grubundan Z. Ecrin ve Elif Ece, ÖYG-1 grubundan Güven O., Semih B. ve Yakup D. öğrencilerimiz matematik öğretmeni Derya AKYOL rehberliğinde proje çalışmalarında yer almıştır.

Bugün öğrenci, öğretmen ve veliler ile birlikte proje kapanış webinarı gerçekleşecektir.

Matematik yaşam biçimidir. Bir çok bilim dalından matematiği çıkartırsanız bilimler bilim olma özelliğini kaybeder. Bilimler var olan olayları ifade etmek için yardımı matematikten almaktadır. Bu projenin amacı, geçmişten günümüze matematik biliminin gündelik yaşamda nasıl kullanıldığını ve diğer bilim dallarına nasıl bir yardımı dokunduğunu  ortaokul matematiğini esas alarak incelemektir. Bu amaç ile yürütülen Matematikçi Dedektifler projesi 28/05/2021, saat 21.00 tarihinde  kapanış webinarını gerçekleştirecektir.  Projesonucunda öğrenciler App Inventor uygulaması ile kazanım konularına uygun, gerçek hayatta yer alan uygulamalardan oluşan oyunlar kodlamışlardır. Tüm oyunlar Android uygulaması içerisinde birleştirilmiştir. Android uygulamasına Playstore üzerinden ulaşabilirsiniz. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_matematikcidedektifler.Matematikci_Dedektifler_Final

Yine öğrencilerimiz aylarca yaptıkları bilim dalları araştırması sonucunda bir çengel bulmaca oluşturdular. Link üzerinden çalışmaya ulaşabilirsiniz.

https://learningapps.org/watch?v=p5p4uk29k21

Ayrıca projemizde öğrencilerimizin istekleri göz önünde olarak RADİO oluşturulmuştur. Radyomuz 7/24 sürekli müzik çalmaktadır. Link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://etwinningprojesi.radio12345.com/



Hiç yorum yok